Saskia Belleman, Peter Plasman, Gerald Roethof, Wouter Bos, Peter Wiegmink en Rico Briedjal over het overlijden van Peter R. de Vries

Donderdagavond presenteerde Jeroen Pauw bij Op1 een extra uitzending naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries. Onder andere rechtbankverslaggever van de Telegraaf, Saskia Belleman,, strafrechtadvocaten Peter Plasman en Gerald Roethof, Officier van Justitie Wouter Bos, broer van de vermoorde Alex Wiegmink, Peter Wiegmink en beveiligingsexpert Rico Briedjal waren te gast.

Een onverschrokken held, een terriër die niet losliet, vriend voor het leven, doortastend en groot strijder tegen onrecht. Het zijn allemaal mooie kwalificaties die toegeschreven zijn aan de man die donderdag, als gevolg van een gruwelijke aanslag, overleed: Peter R de Vries.

Beveiliging 
Strafrechtadvocaat Gerald Roethof had beveiliging rondom Peter R. de Vries willen zien. ”Er was dreiging op zijn persoon. Ik vind het zo zonde dat pas als er iets gebeurd is, dat ze dan pas gaan onderzoeken. Ik vind dat de overheid de verplichting heeft, als een aanwijzingen zijn op echte dreiging, in te grijpen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Respect
Gerald Roethof stond vaak lijnrecht tegenover Peter R. de Vries, toch was er wederzijds respect. ”Ik was een jaar geleden betrokken bij een crowdfunding voor covid Suriname, en mijn grootste donateur was Peter. Dat laat zien wie hij is, ook echt maatschappelijk betrokken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Postbankmoord
De broer van het slachtoffer in de Postbankmoord, Peter Wiegmink, schreef een brief aan Peter R. de Vries om hulp te vragen. Met behulp van Peter werd de zaak heropend en later ook opgelost. ”Ik heb contact met hem opgenomen en mijn verhaal vertelt. Ik had een beetje haast en hij vond mijn verhaal dermate plausibel dat hij erop in ging.” Ook nadat de zaak werd opgelost hebben ze altijd contact gehouden. Peter Wiegmink: ”Het is een vriendschap voor het leven die we samen hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Link Marengo-proces
Rechtbankverslaggever Saskia Belleman denkt dat de moord op Peter R. de Vries wel degelijk gelinkt is aan het Marengo-proces en Nabil B. ”De broer, de advocaat en de vertrouwenspersoon van de kroongetuige zijn vermoord. Ik zou niet weten hoe je niet de link zou moeten zien.”

Strafrechtadvocaat Peter Plasman is niet tevreden met het OM en de behandeling van kroongetuigen. ”De manier waarop de kroongetuige op dit moment nog geregeld is en alles daaromheen, rammelt aan alle kanten. Er worden fouten gemaakt, er zijn constant discussies.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier de hele uitzending over het overlijden van Peter R. de Vries terug. 

Vergelijkbare artikelen