Raymond Mens over de onthutsende verklaringen over Trump

Een explosieve getuigenis tegen Donald Trump gisteren in het onderzoek naar de Capitoolbestorming van vorig jaar. Volgens een voormalig hooggeplaatst medewerker van het Congres wist de president dat zijn aanhangers wapens bij zich hadden, maar heeft hij zijn team aangespoord de menigte niet te controleren. Amerikadeskundige Raymond Mens vertelt bij Op1 hoe het onderzoek nu verder gaat.

”Wat Trump mogelijk echt in de problemen kan gaan brengen, als het klopt, is dat voordat hij ging speechen hij ontevreden was over hoeveel mensen er aanwezig waren op dat grote veld”, zegt Raymond Mens. ”Beveiligers zeiden tegen hem dat er nog wel meer mensen buiten het veld stonden, maar dat ze bewijzen hadden dat daar ook mensen met wapens bij waren. Die konden ze niet binnenlaten. Toen schijnt Trump gezegd te hebben dat ze die wapens niet hadden om op hem te schieten, dus laat ze maar binnen. Dat zou volgens de commissie moeten bewijzen dat hij wel degelijk een gewelddadige overval wilde van het congres. Als dat niet zo is moet dat zo snel mogelijk door de mensen om hem heen worden tegengesproken. Want dat maakt de kans groot dat deze commissie gaat zeggen dat Trump strafrechtelijk vervolgd moet worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Raymond Mens terug.

Vergelijkbare artikelen