Raymond Mens en Maarten van Rossem over de speech van Donald Trump

Donald Trump is terug. Zondagavond rond half tien geeft de voormalig Amerikaans president zijn eerste grote speech sinds zijn aftreden in januari. Kondigt hij vanavond zijn politieke comeback aan? En hoe gaat het eigenlijk met alle rechtszaken? Raymond Mens kijkt bij Op1 live mee met de speech en schuift samen met Maarten van Rossem aan met het laatste nieuws.

Volgens Amerikakenner Raymond Mens is het Trumpisme nog steeds de grootste stroming binnen de republikeinse partij. ”Trump maakt gebruik van iets dat speelt in de Amerikaanse samenleving. Er is een enorme ideologische leegte in de republikeinse partij.”

Volgens Raymond Mens dient zich geen tegenkandidaat aan bij de republikeinse partij. ”De Amerikaanse senator Mitt Romney heeft gezegd: als Trump zich weer kandidaat stelt om de leider van de republikeinse partij te worden, dan wordt hij het ook. Er dient zich geen tegenkandidaat aan.”

Volgens Maarten van Rossem moeten media-instanties minder aandacht besteden aan Donald Trump. ”Veel media zijn een beetje verliefd op Trump. Hij gaat waarschijnlijk dezelfde kletskoek uitkramen die hij normaal gesproken ook deelt. We hadden het beter over Joe Biden kunnen hebben, die een steunpakket van 1,9 biljoen dollar heeft gepresenteerd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Raymond Mens en Maarten van Rossem terug. 

Vergelijkbare artikelen