Minister Robbert Dijkgraaf over zijn miljardeninvestering in het hoger onderwijs

Ons hoger onderwijs behoort nog tot de wereldtop, maar er moet snel iets gebeuren om dat niveau te behouden. Daarom komt minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf vandaag met een miljardeninvestering om onder meer de prestatiedruk bij zowel studenten als docenten te gaan verlagen. In Op1 vertelt hij waar dat geld naartoe gaat.

“We hebben al jaren lang geroepen dat het fout gaat. Dat gaan we herstellen. Minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf investeert tien miljard euro om onder meer de prestatiedruk bij zowel studenten als docenten te gaan verlagen. “De kennis van nu staat onder druk.”

Werkkapitaal

Maar hoe gaat Dijkgraaf met de miljardeninvestering de prestatiedruk verlagen? “Jonge mensen weten eigenlijk heel erg ​goed waar ze heen willen. Het systeem moet ze ook de mogelijkheid geven.” Volgens de minister geldt dat niet alleen voor studenten, maar ook voor docenten. “Wat we gaan doen in dit plan is dat we hen een soort werkkapitaal geven. Daarvan mogen ze zelf gaan besluiten hoe ze dat inzetten. Je hoeft dus niet door allerlei hoepeltjes heen te springen. Dat creëert de mogelijkheid voor deze jonge mensen om meer onderzoek te gaan doen en dat versterkt ook het onderwijs.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Robbert Dijkgraaf terug

Vergelijkbare artikelen