NASA gaat officieel onderzoek doen naar ufo’s

Is er buitenaards leven? Ruimtevaartjournalist Marjolijn van Heemstra ziet een hernieuwde interesse in het buitenaardse leven. NASA gaat officieel onderzoek doen naar ufo’s en dat 40 jaar nadat de legendarische film E.T. uitgebracht is. Acteur Géza Weisz is groot fan van de film. 

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat officieel onderzoek doen naar unidentified flying objects, oftewel ufo’s. Volgens ruimtevaartjournalist Marjolijn van Heemstra een historisch moment. “Normaal gesproken doet Defensie het onderzoek en dat is niet toegankelijk voor publiek. Nu is het zo dat de NASA, een overheidsorganisatie, aangekondigd dat ze onderzoek gaan doen naar allerlei fenomenen in de lucht, die na al die jaren nog altijd niet verklaarbaar zijn.”

De grote vraag is waarom er nu ineens wel groot onderzoek gedaan wordt. Volgens Marjolijn van Heemstra is dat niet geheel toevallig. “Je merkte best al lang een kentering. Er zijn al wat rapporten vrijgegeven en er is net een hoorzitting geweest. Het congres wil ook weten wat er nu eigenlijk werd onderzocht. Uiteindelijk is de NASA in dat gat gesprongen denk ik.”

Ruimte enorm belangrijk

Van Heemstra geeft aan dat de ruimte om de aarde heen de afgelopen jaren van groot belang is geworden. “Met alle satellieten die er hangen en de verdere de militarisering van de ruimte, denk ik dat dat ook meespeelt met dit onderzoek.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over buitenaards leven terug.

Vergelijkbare artikelen