Bram Roza, Taede Smedes en Vincent Icke over het ufo-rapport van het Pentagon

Het Amerikaanse Pentagon komt in juni met een rapport met informatie over nooit eerder vrijgegeven ufo-meldingen. Ufo-fanaten kijken reikhalzend uit naar dit moment; zal er eindelijk iets duidelijk worden over de vele zogeheten ‘Unidentified Aerial Phenomenas’? Ook in Nederland worden jaarlijks honderden onbekende fenomenen in de lucht gespot. Oprichter van het UFO Meldpunt Nederland, Bram Roza, weet daar alles van. Net als theoloog en ufo-liefhebber Taede Smedes. Hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke houdt het hoofd koel; het oog en de geest kunnen immers bedriegen.

Verklaringen
Ufo’s, het klinkt allemaal erg spannend, maar is dat het ook? Hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke is er niet zo zeker van. Hij hoopt vooral dat het Pentagon met verklaringen komt. “Ik hoop dat ze niet alleen de dingen laten zien die ze niet kunnen verklaren, maar ook dingen die er gek uit zien maar ze wel kunnen verklaren. Dat zou wetenschap zijn.”

UFO meldpunt
Niet alleen in Amerika worden veel onbekende voorwerpen in de lucht gespot, ook in Nederland krijgt het landelijke UFO meldpunt bergen aan meldingen. Zelf heeft de oprichter van dat meldpunt, Bram Roza ook weleens wat gezien. “We stonden op de dijk tussen Gouda en Haastrecht en daar zagen we een heel fel driehoekje dat maar bleef vervormen, maar dat is misschien ook nog wel gewoon te verklaren hoor. Je staat er wel verbijstert naar te kijken.”

Ridiculiseren 
Taede Smedes is vooral blij dat ufo’s door de Verenigde Staten waarschijnlijk weer serieus genomen worden. “Volgens ons kan het alleen maar meevallen. Vanaf de jaren ’50 kwam er in Amerika een hele hoos aan ufo meldingen binnen, iedereen zag ufo’s. Ze zijn er daar toen mee omgegaan door het idee van ufo’s te ridiculiseren en dat belachelijk maken is nu beëindigd. Alles moet serieuzer genomen worden en er moet meer onderzocht worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bram Roza, Taede Smedes en Vincent Icke terug. 

Vergelijkbare artikelen