Eppo van Nispen tot Sevenaer over The Rolling Stones

Komende week treden The Rolling Stones voor het eerst sinds 2017 weer op in Nederland. De show is onderdeel van de SIXTY tournee, naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de band. De populariteit van de ‘Stones’ is na al die jaren nog altijd gigantisch: de 53.000 kaarten waren binnen vijf minuten over de toonbank. Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer dook in zijn archief en vond de mooiste beelden van The Rolling Stones in Nederland.

”Nederland is het eerste land waar zij in het buitenland optraden”, zegt Eppo van Nispen tot Sevenaer. ”In het schitterende Scheveningen in het chique Kurhaus op 8 augustus 1964.” Het was duidelijk te merken het Kurhaus niet voorbereid was op wat het te wachten stond met de komst van de Britse rocksterren. ”Iedereen had er zin in, maar het was denk ik het kortste concert van The Stones ooit in Nederland. Men wist niet zo goed wat er ging gebeuren. Toen ze begonnen was binnen tien minuten de tent afgebroken. Twintigduizend gulden schade, dat zou nu ongeveer een ton zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eppo van Nispen tot Sevenaer terug. 

Vergelijkbare artikelen