Eppo van Nispen tot Sevenaer over propaganda door de jaren heen

Kritische media worden de mond gesnoerd en de Russische bevolking wordt op het verkeerde been gezet. Het verspreiden van propaganda en nepnieuws is een beproefd recept van Poetin, maar hij is zeker niet de eerste die het doet. Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, laat ons zien hoe propaganda door de jaren heen werd ingezet.

Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer laat via het archief zien nepnieuws en propaganda van alle tijden is. ”Dat komt al sinds ruim voor de Romeinen voor. Veel van de dingen die hier ook worden besproken, nepnieuws, hoe beïnvloed je elkaar. Het enige wat we nog niet hadden was cyber, dus ik heb weinig cyber bij me. Maar wel heel veel propaganda en hoe zich dat een beetje heeft ontwikkeld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eppo van Nispen tot Sevenaer terug. 

Vergelijkbare artikelen