Sadik Cevik merkt dat flitsbezorgers worden tegengewerkt door gemeentes

Verschillende Nederlandse steden doen er alles aan om flitsbezorgers buiten de binnenstad te houden. Volgens directeur Sadik Cevik van Gorilla’s is dit geen goede stap. Het is echter niet de enige start-up met problemen. Investeerder Eva de Mol schuift ook aan in Op1 en vertelt over de veranderende wereld rondom jonge bedrijfjes.

Ze zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de flitsbezorgers. Sneller dan jij je boodschappen zou kunnen doen, staan ze met de dagelijkse benodigdheden voor de deur. In coronatijd schoten de verschillende bedrijven uit de grond, maar inmiddels krijgen ze het steeds moeilijker en zijn investeerders lastig om te vinden. Dat merkt ook Gorillas directeur Sadik Cevik. “Het lijkt erop dat het voor innovatieve bedrijven lastig wordt gemaakt om door te groeien.”

Gemeentelijke tegenstand

Cevik merkt dat er vanuit gemeentes veel tegenstand wordt geboden. Die willen de flitsbezorgers vaak niet in de stad en al helemaal niet in het straatbeeld. “We hebben op dit moment te maken met veel gemeentelijke tegenstand. Dat geld niet alleen voor mijn eigen onderneming, maar je hebt de afgelopen jaren bijvoorbeeld ook gezien dat bijvoorbeeld de elektrische step erg werd tegengewerkt. Dat zie je niet in andere grote steden in Europa.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sadik Cevik en Eva de Mol terug.

Vergelijkbare artikelen