Martin Visser over het vertrek van miljardenbedrijven uit Nederland: “Een nachtmerriescenario”

Afgelopen week besloot Shell te vertrekken uit Nederland: een aderlating voor het Nederlandse bedrijfsleven, want de aanwezigheid van hoofdkantoren van multinationals is een aantrekkingskracht voor bedrijvigheid van over de hele wereld. Wat moet er gebeuren om Nederland interessant te houden voor multinationals van nu en voor de multinationals van de toekomst? Telegraaf-journalist Martin Visser en medeoprichter van CapitalT Eva de Mol bespreken de mogelijkheden.

Dat het oer-Hollandse Shell nu ook vertrekt uit Nederland in navolging van Unilever is volgens journalist bij De Telegraaf Martin Visser een slechte zaak voor het bedrijfsleven hier. “Dit is natuurlijk het nachtmerriescenario. In ieder geval voor Mark Rutte, die hier al voor had gewaarschuwd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Miljardenbedrijven in Nederland houden
Tech-investeerder Eva de Mol weet wel hoe je miljardenbedrijven in ons land kan houden. “Je moet investeren in het fiscaal aantrekkelijk maken, kapitaal beschikbaar maken voor start- en scale-ups en je moet talent blijven aantrekken en goed blijven betalen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Martin Visser & Eva de Mol terug. 

Vergelijkbare artikelen