Als het om gas gaat, is Poetin volgens Rutte wel voorspelbaar

Mark Rutte bezoekt vandaag Groningen. Zijn eerste bezoek aan de provincie sinds het nieuwe kabinet staat in het teken van de aardbevingsschade en. Welke boodschap heeft de premier voor de gedupeerde Groningers? En moet er straks toch weer gas gewonnen worden? Politiek verslaggever Thomas van Groningen ging met Rutte mee en praat ons bij.

Nu Rusland de gaskraan naar Nederland steeds verder dichtdraait, is de vraag of de gaskraan in Groningen weer open moet. Thomas van Groningen sprak namens Op1 met Mark Rutte, die niet gelijk denkt dat dat nodig is. “Poetin heeft er geen belang bij grote landen af te sluiten van gas, maar wat wij als kabinet ook zeggen is dat je nooit kunt uitsluiten dat je in het uiterste geval gedwongen wordt daar opnieuw naar te kijken. Maar dat willen we niet.”

Rutte noemt Poetin voorspelbaar

Thomas van Groningen zelf is het niet helemaal met de premier eens. “Rutte verwacht dus niet dat hij bijvoorbeeld Duitsland en Italië compleet van gas gaat afsluiten en noemt Poetin juist voorspelbaar. Maar in februari zei hij nog dat er zulke stevige sanctiepakketten klaar stonden dat hij niet verwachtte dat Poetin Oekraïne binnen zou vallen. Dat gebeurde ook, dus hoe voorspelbaar is die Poetin nou eigenlijk?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug. 

Vergelijkbare artikelen