Mariëlle Tweebeeke sprak Zelensky: “Dat vind ik een zwaktebod”

Op een geheime locatie in Kiev sprak presentator Mariëlle Tweebeeke voor Nieuwsuur met Volodymyr Zelensky. Naast de oorlog werden, tot zichtbare ergernis van de Oekraïense president, ook andere onderwerpen besproken. Zoals toetreding tot de Europese Unie en corruptie in het land. Hoe kijkt Mariëlle terug op het interview met Zelensky?

“Ik vond dit een van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb gedaan. Deze man is in de afgelopen maanden voor iedereen echt een bekendheid geworden in een verschrikkelijke tijd. En opeens werd ik gebeld of ik hem wilde interviewen.” Tijdens de hockeywedstrijd van haar dochter kreeg de Nieuwsuur-presentator een belletje van de hoofdredacteur. “Ik zei natuurlijk meteen ja. Maar hij zei dat ik het misschien eerst even thuis moest bespreken. Mijn man vroeg gelijk: ‘hoe kom je daar?’ Daar had ik nog niet over nagedacht. Dat bleek wel een hele tour te zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Corruptie

Volgens het bureau Transparency International’s Corruption Perceptions Index, dat corruptie in landen meet, is Oekraïne op Rusland na het meest corrupte land van Europa, maar Zelensky raakte zichtbaar geïrriteerd toen Mariëlle over de corruptie begon. “Dit had ik zo niet verwacht. Ik vond het eerlijk gezegd een enorm zwaktebod.” Ze verwachtte dat de Oekraïense president zou vertellen dat ze de corruptie wel willen aanpakken, maar dat daar vanwege de oorlog geen tijd en ruimte voor is. “Maar om te vragen of ik in Oekraïne heb gewoond en daarmee de corruptie ter discussie te stellen, was het laatste wat ik had verwacht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 Kijk hier het hele gesprek met Mariëlle Tweebeeke terug.

Vergelijkbare artikelen