Ruben Brekelmans: “Wij denken dat het onverstandig is om Oekraïne een lidmaatschap te beloven”

De hoogste EU-vertegenwoordigers Ursula von der Leyen en Josep Borrell reizen vandaag met de trein door Oekraïne voor een ontmoeting met president Zelensky. Er is voor een kleine dertig miljard aan Russische tegoeden bevroren, er worden wapens geleverd om de Russen te bestrijden, maar is het genoeg? Dat bespreken we in Op1 met VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen ging gister met de trein door Oekraïne voor een ontmoeting met president Zelensky. Ze riep op haast te maken met de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. “Het is nog maar een aller eerste stapje en dat gaat nu versneld. Wij denken dat het onverstandig is om Oekraïne een lidmaatschap te beloven, omdat je daarmee een verwachting wekt alsof dat heel dichtbij zou zijn.”

Teleurstelling
Waarom vindt het Kamerlid van de VVD het niet verstandig? “Als je kijkt naar de mate van corruptie, wat voor rechtstaat dat het is. Ze zijn nog zo ver weg van lidmaatschap, dat het niet het moment is om die belofte te doen. Je creëert daarmee eigenlijk een teleurstelling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruben Brekelmans terug.

 

Vergelijkbare artikelen