Philip Freriks over zijn bijzondere bet-betovergrootmoeder

Dat duiken in je familiegeschiedenis niet zonder risico’s is, daar weet Philip Freriks alles van: zijn bet-betovergrootmoeder belandde in de Drentse strafkolonie Veenhuizen door het zedeloze leven dat ze leidde. Ze kreeg zestien kinderen van zestien verschillende mannen. In een audiotour gemaakt voor fietsers die door het Drentse landschap fietsen vertelt Freriks over het opmerkelijke levensverhaal van zijn verre voorouder. 

Philip Freriks kwam tot de ontdekking dat hij wel een hele wilde bet-betovergrootmoeder had. Ze werd op haar 54e naar het heropvoedingsgesticht gestuurd. ”Zij intrigeert mij zeer. Ik heb me zitten afvragen of ze een prostituee was. Ik denk het niet. Een prostituee weet waarschijnlijk wel hoe je ongewenste zwangerschappen moet voorkomen. Was ze zwakbegaafd? Ik heb zo’n idee dat het eigenlijk een heel zielig mens was. Een kwetsbare vrouw.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Philip Freriks terug.

Vergelijkbare artikelen