Philip Freriks treedt ‘In de voetsporen van de wederopbouw’

Philip Freriks groeide op in de jaren na de Tweede Wereldoorlog en gaat in het televisieprogramma ‘In de voetsporen van de wederopbouw’ terug naar de periode van 1945-1960. Hij bezoekt plekken waar is opgebouwd, gerouwd, politieke partijen zijn gesticht en hij ontmoet generatiegenoten. Bij Op1 vertelt Freriks over de jaren die het fundament zijn geweest voor het Nederland zoals we het nu kennen.

De oorlog
Philip Freriks groeide op in de jaren na de Tweede Wereldoorlog en gaat in tv-programma ‘In de voetsporen van de wederopbouw’ terug naar die periode. “Als kind heb ik een hele goede jeugd gehad. Dan heb je helemaal niet door dat alles arm en karig is, maar dat was het wel. In ons gezin speelde de oorlog een grote rol, terwijl ook veel mensen dachten: vooruit kijken. Het was een harde tijd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Philip Freriks terug.

Vergelijkbare artikelen