Suse van Kleef over nieuwe onthullingen in het partygate-schandaal

Nieuwe onthullingen uit Groot-Brittannië in het Partygate-schandaal. Er zijn foto’s van een proostende Boris Johnson opgedoken op een feestje in Downing Street tijdens de lockdown, en medewerkers hebben verklaard dat hij bij een reeks borrels aanwezig was, terwijl Johnson dat tot nu toe steeds ontkende. Hoe lang blijft de prime minister nog bungelen? Oud-correspondent Suse van Kleef vertelt er over in Op1.

Wine Time Friday

Volgens insiders kwam er elke vrijdag om vier uur een uitnodiging voor ‘WTF’: Wine Time Friday, zegt Suse van Kleef. ”10 Downing Street is nu het meest beboette adres in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn daar 126 boetes uitgedeeld. Dat verhoogd de druk wel weer enorm op Johnson. Hij zei tot nu toe dat hij de indruk had dat de regels zijn gevolgd, maar dat valt niet meer vol te houden. Zijn verdedigingstechniek wordt wel steeds dunner.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Positie Johnson in gevaar? 

De positie van Johnson komt voorlopig nog niet zo snel in gevaar, denkt Suse van Kleef. ”We nemen pas afscheid van Johnson op het moment dat de Conservatieve Partij klaar is met Johnson. Dan moet vijftien procent van de conservatieve parlementariërs een brief schrijven waarin ze zeggen geen vertrouwen meer te hebben in Johnson. Dan komt er een vertrouwensstemming onder conservatieve parlementariërs alleen. Als dan meer dan de helft zegt dat ze willen dat hij weggaat, dan is hij pas weg.”

Kijk hier het hele gesprek met Suse van Kleef terug.

Vergelijkbare artikelen