Thomas van Groningen en Martin Visser over de Voorjaarsnota

Het minimumloon gaat omhoog, defensie krijgt er 2,4 miljard bij en de AOW’ers gaan erop vooruit, maar vermogende Nederlanders en bedrijven betalen meer belasting. Dat blijkt uit de Voorjaarsnota die het kabinet vandaag presenteerde. Stelt dit de oppositie tevreden? We bespreken het met politiek verslaggever Thomas van Groningen en financieel journalist Martin Visser.

Er worden miljarden uitgegeven, maar die moeten ook ergens van betaald worden. ”De rekening komt waarschijnlijk bij bedrijven en ondernemers te liggen”, zegt Thomas van Groningen. De coalitie heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer en moet daarom op zoek naar steun bij partijen voor de Voorjaarsnota. Daarbij worden twee opties genoemd: over links via GroenLinks en de PvdA en over rechts via JA21. ”Als je alles op een rij zet wat je hoort uit de mond van minister Kaag en wat in de Voorjaarsnota staat dan lijkt dat toch meer op GroenLinks en PvdA. Zeker als de minister ook nog begint over vermogensongelijkheid die ze de komende maanden nog wil aanpakken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen en Martin Visser terug.

Vergelijkbare artikelen