Dilan Yesilgöz presenteert nieuwe strategie tegen terrorisme

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz presenteerde gisteren haar nieuwe strategie om terrorisme te bestrijden. Wat is er nodig? En waar schuilt het gevaar? Ze vertelt er over bij Op1.

IS-uitreizigers

Ongeveer 300 mensen hebben ons land verlaten om te vechten voor IS. Een deel wil terugkomen. Minister Yesilgöz wil daar waar dat mogelijk is het Nederlanderschap van deze mensen intrekken. ”Deze mensen willen we hier niet terug. We willen dat daar berechting plaatsvindt. Als dat niet kan en deze mensen toch hier terugkomen dan wil ik dat we onze dossiers zo sterk rond hebben dat ze vervolgens ook een lange gevangenisstraf krijgen. En als ze uit detentie komen en blijkt dat ze nog een gevaar vormen dat je ze nog langdurig kunt volgen. Dus eigenlijk op allerlei manieren ervoor zorgen dat ze hun straf niet ontlopen en dat Nederlanders veilig zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dilan Yesilgöz terug.

Vergelijkbare artikelen