Marco Verhoef over de extreme weersverwachting

Gisteren was het code oranje in Nederland, maar wat wordt het vandaag? Krijgen we echt te maken met een orkaan? Weerman Marco Verhoef schuift aan bij Op1 met de laatste weersverwachting.

“In grote lijnen kan het ongeveer hetzelfde worden als vandaag, misschien iets meer. Maar het is nog wel een beetje onzeker”, vertelde Marco Verhoef gisteravond in Op1. “Dat heeft te maken met hoe laat en waar het op gang komt. Het lijkt erop dat het zuidoosten, net zoals vandaag, daar het meest gevoelige voor is. Maar als het veertig kilometer naar het zuiden opschuift, zit het in de Ardennen en hebben wij er niet zo veel last meer van. Als het iets eerder komt, is het bij ons nog niet op gang gekomen en moet je vooral richting Duitsland kijken waar het systeem naar toe trekt.”

Verwachting

Wat is vandaag de weersverwachting? “In de ochtend gaat er een lagedrukgebied ontstaan boven het noorden van Frankrijk en dat gaat met een redelijke snelheid naar België en Nederland richting Duitsland.” Er wordt zelfs over een tornado gesproken, tot kleine ergernis van Marco. “Sommigen schrijven een artikel en beginnen met het meest heftige scenario. Maar daar hangt een tegenhanger tegenaan en dat is dat het wel meevalt. Als je een week van tevoren gaat roepen dat het 31 graden wordt, maar als je in zo’n kansberekening dezelfde kans hebt op zestien graden, dan hoor je die zestien niet, maar die 31 wel. Dat geldt bij deze windsnelheden dus ook.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marco Verhoef terug

Vergelijkbare artikelen