Helga van Leur over het winterse weer

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Na het zonnige lenteweer van afgelopen weekend blijken beide tegeltjeswijsheden waar: Nederland sneeuwt onder. Morgenvroeg zal er op veel plekken een sneeuwdek liggen van soms meer dan 5 centimeter. Kan de slee uit de kast gehaald worden? We bespreken het bij Op1 met weervrouw Helga van Leur.

“Toen ik hier heen kwam sneeuwde het echt, maar het bleef nog niet liggen.” Weervrouw Helga van Leur vertelt uit wat ons te wachten staat. “Dat gaat vanavond en morgen nog wel veranderen, want het gaat verder afkoelen. Je ziet dat het vannacht vooral sneeuwval is. Dit blijft natuurlijk weersverwachtingen, het is geen garantie dat het morgen helemaal droog is.” Hoeveel sneeuw blijft er liggen? “Dat is lastig te zeggen, want het hangt erg van de ondergrond af. En als er gestrooid wordt op de snelwegen, is het ook heel snel weg. Dan kan het wel tot -5 zijn, voordat het echt blijft liggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Helga van Leur terug.

 

Vergelijkbare artikelen