Dries Roelvink zingt gospel in het programma ‘Amazing Grace’

In haar nieuwe programma ‘Amazing Grace’ laat zangeres en presentatrice Giovanca Ostiana acht Nederlandse artiesten kennis maken met de wereld van het gospel. Eén van de kandidaten, Dries Roelvink, probeert zelfs zijn angst voor de dood te bezweren. Dries vertelt samen met Giovanca of dat gelukt is.

Dries Roelvink probeert, door het zingen van gospels,  van zijn doodsangst af te komen. En dat leert hij van Giovanca Ostiana. “Bij de EO zitten ook commerciële mensen. Want als je leest: Dries Roelvink gaat gospel zingen, dan wil je dat zien. Als Giovanca dat gaat doen, weet je dat dat wel gaat lukken. Maar bij mij was dat nog de vraag.”

Kleine Jongen

Voor Dries mocht beginnen met het zingen van gospels, moest hij eerst tot rust gebracht worden. Dat gebeurde met muziek die wat minder ver van de zanger afstaat. “Ik zong ‘Kleine Jongen’ van André Hazes. Een lied dat ik in het land regelmatig zing. Maar nu met die veertig mensen in het koor werd ik zo gelift.” Voor de Amsterdamse zanger zit in dat lied een hele bijzondere zin. “De regel: ‘als jij straks later groot bent, dan is je vader er misschien niet meer.’ Toen kwam ik gelijk bij mijn angst voor de dood en dacht: ‘dat kan nog wel eens waar zijn ook.’ Dus er zaten stukjes in waarbij ik volschoot.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Giovanca Ostiana en Dries Roelvink terug.

Vergelijkbare artikelen