Tina Nijkamp en Rutger Castricum over terugkeer Vandaag Inside

Vandaag Inside is vanaf maandag weer te zien op SBS6. Althans, dat kondigde Johan Derksen gisteren aan, Talpa zelf noemt het ‘voorbarig’. Wel heeft er een goed gesprek plaatsgevonden tussen de Talpa-directie en het trio van VI. Kan het programma nog terugkeren? Dat bespreken we met oud-programmadirecteur bij SBS Tina Nijkamp en Rutger Castricum, die ‘woke-Nederland’ en tegenstanders interviewde over diversiteit en inclusiviteit.

Excuses

Tina Nijkamp is niet verbaasd over de terugkeer van Vandaag Inside. ”Ik dacht dat ze sowieso zouden terugkeren, alleen niet zo snel moet ik eerlijk zeggen. Misschien na de zomerstop of met kerst. Ik vind wel dat ze excuses moeten maken. Dus niet alleen Johan, maar ook René en Wilfred.” Derksen kondigde de terugkeer van het programma zelf aan in een interview met het AD. Vrij snel daarna noemde Talpa dat ‘voorbarig’. ”Dat vond ik wel vreemd”, zegt Nijkamp. ”De hele communicatie over deze rel, hoe de directie dat heeft aangepakt, vond ik niet zo goed.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Geld regeert

Voetbalanalist Jan van Halst, die ook aan tafel zat, heeft het programma niet gemist. ”Ik kijk het nooit. Het blijkt wel weer dat geld regeert. Dan vervagen normen en waarden. Dat is de afgelopen jaren in Nederland sowieso gebeurt, dat we wat dat betreft afglijdend zijn, daar past dit ook prima in.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Tina Nijkamp en Rutger Castricum terug.

Vergelijkbare artikelen