Verdwijnen Vandaag Inside heeft grote financiële gevolgen voor SBS

Vandaag Inside verdwijnt per direct en definitief van de televisie.  Johan Derksen heeft aan Talpa bevestigd dat hij stopt met het programma en ook René van der Gijp en Wilfred Genee willen de talkshow niet voortzetten. Vanavond vertelt oud-SBS-baas Tina Nijkamp bij Op1 over de gevolgen voor Talpa en de kijker.

Financiële gevolgen

Het verdwijnen van Vandaag Inside heeft grote financiële gevolgen voor SBS volgens Tina Nijkamp. ”Het is een van de meest succesvolle programma’s ooit om half tien, vijf dagen per week. Dat betekent dat daar tonnen aan reclamegeld aan verloren gaan per week. Dat betekent op jaarbasis miljoenen. Het is moeilijk om een net zo goed scorend programma daar neer te zetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gekke geluiden

Actrice Katja Schuurman, die ook aan tafel zit, is bang dat mensen niet meer kunnen zeggen wat ze denken. ”Ik vind het heel jammer dat er niet de mogelijkheid en de ruimte is voor allerlei soort gekke geluiden. Soms heb je ook mensen nodig die schoppen en kan je je daar weer toe verhouden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Zangeres Frédérique Spigt vindt het te ver gaan dat Vandaag Inside van de buis gaat. ”Iedereen weet denk ik dat Derksen zich vergaloppeerd heeft. Het was een beetje onderbroekenlol, het liep uit de hand, er werd om gelachen. Het is compleet uit de tijd, dat klopt ook. Hij heeft niet echt een fingerspitzengefühl van wat er allemaal loopt tegenwoordig. En dat dan je kop eraf moet en dat iedereen daar in meegaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het stoppen van Vandaag Inside terug. 

Vergelijkbare artikelen