Nilüfer Gündoğan terug in de Kamer als onafhankelijk Kamerlid

Bijna drie maanden was ze afwezig, maar gisteren keerde Nilüfer Gündoğan terug in de Kamer als onafhankelijk Kamerlid. ‘Gebutst en geblesseerd’ naar eigen zeggen, nadat ze door Volt uit de fractie werd gezet na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Politiek verslaggever Thomas van Groningen was erbij.

De grote vraag die boven de markt blijft hangen is hoe het zit met de aantijgingen van Volt in de richting van Gündoğan. ”Ze had een vrij emotioneel verhaal”, zegt Thomas van Groningen. ”Ze zegt nog steeds dat de feiten niet goed boven tafel zijn en ze ontkent nog steeds alles. Ze zegt ook dat ze er veel last van heeft omdat ze op haar werkmail en op andere plekken nu van allerlei mannen vieze berichten krijgt. Ze begon over dickpics die ze krijgt en dat ze daar emotioneel echt heel veel last van heeft gehad de laatste tijd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gat in begroting

De coalitie is onder aanvoering van Mark Rutte en Sigrid Kaag op zoek naar steun bij de oppositie om de begroting van volgend jaar rond te krijgen. Het kabinet heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer, daarom zijn er zes zetels extra nodig om die te vinden. Volgens Thomas van Groningen zijn er twee routes die bewandeld kunnen worden. ”Die kunnen ze halen bij JA21, dus over rechts. Of bij GroenLinks en de PvdA. De twee linkse partijen zitten er vrij hard in. Het is wel de meest reële optie om met PvdA en GroenLinks in zee te gaan, dus het wordt wel interessant hoe ze daar uitkomen.”

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen