Thomas van Groningen over de uitspraak in de zaak van Volt-lid Nilüfer Gündogan

Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan moet gewoon weer de fractie in. Een voor velen onverwachte uitspraak van de rechter, in de zaak rond het ‘grensoverschrijdende gedrag’ van Volt-lid Nilüfer Gündoğan. Politiek verslaggever Thomas van Groningen sprak met haar en vertelt er  over in Op1.

Terugkeer in fractie?
Of Gündoğan uiteindelijk echt weer in de Volt-fractie zal plaatsnemen daar heeft Thomas van Groningen zijn twijfels over. ”De rechter heeft vandaag een uitspraak gedaan over de procedure die Volt heeft gevolgd om haar eerst te schorsen en daarna uit de fractie te zetten. Maar er is geen inhoudelijke uitspraak gedaan over de beschuldigingen die wel degelijk binnen de partij zijn gemeld aan het adres van mevrouw Gündoğan. Dat speelt dus nog steeds. Als je mensen achter de scherm bij Volt ernaar vraagt dan is er een deel van de achterban die aan de kant van Gündoğan staan, maar het grootste deel van de bronnen die wij spreken hebben toch wel echt een ander verhaal. Die zeggen dat het redelijk serieuze aantijgingen zijn en dat het onderzoek afgerond moet worden voordat we weer verder kunnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Diverse aantijgingen
Het zou volgens Van Groningen gaan om aantijgingen van grensoverschrijdende opmerkingen onder andere over seksuele geaardheid, handtastelijkheden, een tik op billen bijvoorbeeld, seksuele avances naar collega’s toe, er wordt gesproken over overmatig alcoholgebruik en veel mensen hebben het over verbale aanvaringen die zij op zo’n manier hebben ervaren dat zij zich onveilig zouden voelen binnen de partij.

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug. 

Vergelijkbare artikelen