‘Grote schande dat Kardashian jurk van Marilyn Monroe droeg’

Marilyn Monroe is nog altijd hot. Deze week nog stal Kim Kardashian de show op het Met Gala door een jurk van de superster uit de jaren ’60 te dragen. Een nieuwe documentaire onderzoekt nu het grote mysterie rond de dood van de Hollywood-filmlegende door middel van nooit eerder gehoorde interviews. Amerika-deskundige Koen Petersen weet alles over het tragische lot van Monroe. Hij is te gast samen met modejournalist Cécile Narinx die ons vertelt waarom het stijlicoon nog steeds zo populair is.

Mysterieuze dood

De mysterieuze dood van Marilyn Monroe in 1962 liet grote vraagtekens achter en is brandstof voor de nodige complottheorieën. Is de onderste steen nu boven? Dat is lastig te zeggen volgens Amerika-deskundige Koen Petersen. ”Wat wel opnieuw eigenlijk vastgesteld lijkt is dat zij onbedoeld zelfmoord heeft gepleegd en dat ze niet is vermoord. Maar uiteindelijk is er over de rol van de Kennedy’s nog zo veel niet zwart op wit bekend geworden, dat dat altijd wel een mysterie zal blijven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kardashian

Realityster Kim Kardashian verscheen op de rode loper van het Met Gala opeens in de wereldberoemde jurk van Marilyn Monroe waarin het stijlicoon ‘Happy Birthday’ zong president John F. Kennedy. Daarover is flink wat ophef ontstaan. ”Om in die jurk te passen is ze in drie weken tijd zeven kilo afgevallen”, vertelt Cécile Narinx. ”En het was de echte jurk en geen replica. Het is een museumstuk, onder conservatoren en curatoren geldt eigenlijk de norm dat je zoiets niet mag aantrekken. Het is erfgoed, daar blijf je vanaf. In de museumwereld is dit echt een hele grote schande. Het is alsof je de Mona Lisa even in een kroeg hangt waar nog gerookt mag worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Koen Petersen en Cécile Narinx terug.

Vergelijkbare artikelen