Koen Petersen over de laatste twaalf dagen van Donald Trump als Amerikaans president

Twee dagen na de bestorming van het Capitool, kwam president Donald Trump met een videoboodschap waarin hij zich ineens radicaal anders opstelde dan daarvoor. De president beloofde mee te werken aan een soepele machtsoverdracht. Amerikanist Koen Petersen is te gast bij Op1 en vertelt hoe de sfeer is in Washington en wat we nog kunnen verwachten in de laatste 12 dagen van Trump als president.

“Juristen hebben tegen Donald Trump gezegd dat hij zich met zijn oproep mogelijk in juridische problemen heeft gebracht. De familie van de president – naar het schijnt Ivanka Trump – heeft erop aangedrongen dat hij op een zo net mogelijke manier het Witte Huis moet verlaten,” vertelt Koen Petersen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

Vergelijkbare artikelen