Dieuwertje Blok maakt serie over koningin Wilhelmina

Zestig jaar na de dood van Koningin Wilhelmina komt NTR met een vierdelige serie over het langstzittende Nederlandse staatshoofd ooit. Presentatrice Dieuwertje Blok belicht in de serie het leven en de regeerperiode van Wilhelmina, met deskundigen, ooggetuigen en heel veel schitterende beelden. 

Dieuwertje Blok dook in het leven van Koningin Wilhelmina. Tijdens het maken van het programma raakte blok onder de indruk van de jeugd van Wilhelmina. In haar jeugd moest ze snel opgroeien en kreeg ze weinig tijd om kind te zijn. “Toen haar vader overleed was ze echt kind af. De poppen werden de deur uitgegooid en ze moest worden klaargestoomd voor het koningschap. Mijn moederhart breekt als ik dat hoor.”

Amalia

Wat kan onze huidige kroonprinses Amalia nog van koningin Wilhelmina leren? Dieuwertje Blok vreest dat ze niet vrolijk wordt van de toekomst als ze het programma te zien krijgt. “Ik denk bijna dat als ze dit ziet, dat ze er dan vanaf ziet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dieuwertje Blok terug.

Vergelijkbare artikelen