Lia van Bekhoven over 70 jaar Queen Elizabeth

Vanaf volgende week is de documentaire ‘Elizabeth: A Portrait in Parts’ in de bioscoop te zien ter ere van het 70-jarig jubileum van de langstzittende monarch ooit. Aan de hand van unieke beelden wordt The Queen gevolgd van haar jonge jaren tot aan de dag van vandaag. Bij Op1 bespreken we de hoogte- en dieptepunten van 70 jaar Queen Elizabeth op de troon met correspondent in het Verenigd Koninkrijk Lia van Bekhoven.

Allemaal hetzelfde

Lia van Bekhoven is benieuwd of er iets in de film komt wat we nog niet weten van The Queen. ”Ze is de allerbekendste vrouw ter wereld, maar ze is ook degene van wie je heel weinig weet. Ze geeft nooit interviews, werkt niet actief mee aan biografieën, laat zich door niemand ondervragen en heeft geen vrienden bij mensen als wetenschappers, kunstenaars, schrijvers, oud-politici of generaals. Ze opereert in een kleine beperkte kring. Dat betekent dat we ontzettend weinig van haar weten, en wat we van haar weten wordt iedere keer opnieuw opgehoest door nieuwe films, documentaires en biografieën, die eerlijk gezegd allemaal hetzelfde zeggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Humor

Queen Elizabeth staat bekend om haar gevoel voor humor. Zo had ze een glansrol in een filmpje met James Bond tijdens de opening van de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen. Lia van Bekhoven kent ook een anekdote uit begin jaren tachtig toen koningin Juliana belde naar The Queen om te vermelden dat ze ging aftreden ten gunste van Beatrix. ”Volgens een van de hofdames van Elizabeth zou Elizabeth de hoorn toen opgelegd hebben en gezegd hebben ‘typically Dutch’. Dat ging in Buckingham Palace niet gebeuren, want je treedt niet af.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lia van Bekhoven terug.

Vergelijkbare artikelen