Josine Droogendijk: ”Je ziet dat ze toch wel heel vaak heeft gekozen voor de plicht. Het hoofd boven het hart.” 

Aanstaande zondag bereikt Queen Elizabeth een historische mijlpaal. Ze zit dan maar liefst 70 jaar op de Britse troon. Conservator van Paleis Het Loo Paul Rem, royalty-deskundige Josine Droogendijk en burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma weten alles van deze langstzittende vorst ter wereld. Bij Op1 schetsen zij het beeld van een onkreukbare koningin met onvermoede hobby’s.

Hoofd boven het hart
Wat Queen Elizabeth het meest kenmerkt volgens Josine Droogendijk is haar plicht. ”Ze is zo toegewijd aan de troon dat ze weet dat ze soms het hoofd moet verkiezen boven het hart. Dat vind ik haar toch wel het meest typeren. Je hebt natuurlijk het verhaal van haar zus die verliefd werd op iemand van de hofhouding. Ze wilde heel graag trouwen maar die man was al gescheiden. Als hoofd van de Anglicaanse kerk kon ze eigenlijk niet haar fiat geven. Uiteindelijk, na heel veel pappen en zoet houden heeft de prinses van haar zus haar liefde op moeten geven. Dan zeg je dus als zus dat je niet mag trouwen met de liefde van je leven maar als koningin kun je haast niet anders. Je ziet dat ze toch wel heel vaak heeft gekozen voor de plicht. Het hoofd boven het hart.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sybrand Buma, Paul Rem & Josine Droogendrijk terug. 

Vergelijkbare artikelen