Guus Meeuwis en Davina Michelle vielen in de prijzen bij de Edisons

De belangrijkste muziekprijs van Nederland, de Edisons, zijn uitgereikt. In het AFAS Theater in Leusden is Guus Meeuwis beloond voor zijn repertoire met een Edison-oeuvreprijs. Davina Michelle won in de categorie Pop. Beide winnaars vertellen wat de prijs voor hen betekent.

Guus Meeuwis viel bij de Edisons in de prijzen door zijn eindeloze oeuvre. Iets wat hij nooit had verwacht. “Ik heb er nooit over nagedacht dat ik deze prijs zou kunnen winnen.” Guus noemde zichzelf jarenlang zelfs een eendagsvlieg. Maar die term moet nu definitief overboord. “Ik heb het verrassend lang volgehouden, ook toen het niet meer hoefde.”

De grote vraag is natuurlijk wat er nu nog volgt. “Ik dacht zelf: ‘ik doe een grote gouden strik om dit oeuvre.’ Misschien moet ik nou eens kijken hoe ik een tweede oeuvreprijs ga veroveren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Edison Pop-prijs

Zangeres Davina Michelle was de trotse winnares in de categorie pop. “Ik had het zelf helemaal niet verwacht. Pas toen ik de zaal in ging en op een stoel ging zitten besefte ik me dat ik ook genomineerd was en iets zou kunnen winnen.” Genomineerd zijn is één ding, maar winnen is een tweede. Dat ze de pop prijs op haar naam schreef, had Davina Michelle niet verwacht. “Ik had eigenlijk ingezet op Suzan en Freek en toen opeens stond ik daar.”

De zangeres is vooral erg dankbaar dat ze dit alles met haar huidige team bereikt heeft. Dat team staat al sinds jaar en dag achter de zangeres en wordt dan ook uitgebreid bedankt. “Ik heb gelijk mijn vaste team erbij gehaald. Die waren er al ver voordat Davina Michelle Davina Michelle was, dus die wilde ik erbij hebben. Ondanks alle chaos van de afgelopen paar jaar, staan dezelfde mensen er nog steeds. Ik heb heel erg blij dat het team er gewoon nog is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Edisons terug.

Vergelijkbare artikelen