Ruud de Wild ontvangt in zijn schildersatelier tien lijsttrekkers

Ruud de Wild ontvangt in zijn schildersatelier tien lijsttrekkers voor openhartige gesprekken. Hij probeert hen te doorgronden en maakt vervolgens een blauwdruk van de politicus in een kunstwerk. Bij Op1 vertelt de kunstenaar en radio-dj welke opmerkelijke bekentenissen de politici met hem hebben gedeeld. 

Persoon achter de partij
In zijn schildersatelier ziet Ruud de Wild zich niet als een journalist, maar hij probeert mensen echt te leren kennen. “Ik volg de politiek wel, maar het is zeker niet dat ik er alles vanaf weet.” In zijn atelier gaat het dan ook niet alleen maar over politieke kwesties, maar echt over de personen zelf. “Ik wilde vooral de man of vrouw achter de partij doorgronden.”

Thierry Baudet
De Wild merkt dat lijsttrekkers zich makkelijker openstellen in zijn atelier. Als voorbeeld noemt hij Jesse Klaver. “Jesse geeft bij mij bijvoorbeeld wel antwoord over kernenergie. Beter dan bij jullie hier aan tafel,” zegt hij met een knipoog. Een andere lijsttrekker die bij De Wild is langsgekomen is Thierry Baudet. Dat Baudet de afgelopen maanden vaak negatief in het nieuws is gekomen, was voor De Wild geen reden om hem niet meer uit te nodigen. “We hebben de lijsttrekkers uitgenodigd aan de hand van de zetels. Dus daar horen ook Baudet en bijvoorbeeld Geert Wilders bij.”

Vrouw
De gesprekken hebben er in ieder geval voor gezorgd dat De Wild weet waar hij op gaat stemmen, maar dat houdt hij nog eventjes geheim. “Het wordt een vrouw, want dat wordt nou wel eens tijd. Ik kies wel iemand van de poster van Jesse Klaver.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruud de Wild terug

Vergelijkbare artikelen