IJsmeester Jan Koene en ‘The Iceman’ Wim Hofs over de losgebroken schaatsgekte

Op veel plekken werd vandaag al volop geschaatst, maar dat was niet altijd zonder gevaar.  Bij Op1 vertelt ijsmeester Jan Koene over de schaatsgekte die is losgebroken en de ongelukken die daarbij kunnen gebeuren. Ook geeft ‘The iceman’ Wim Hof tips over wat je moet doen als je dan toch onverhoopt door het ijs zakt.

Ongelukken
IJsmeester Jan Koene was blij dat het donderdag nog vrij rustig was, maar vreest voor aankomend weekend. “Het was nu nog vrij rustig, maar er komen nog een paar dagen flinke nachtvorst aan. We houden ons hart vast voor hoe het komend weekend wordt.” Maar is nachtvorst dan niet juist goed nieuws? Koene: “Het probleem is dat we normaal gesproken een tocht organiseren. Dat kunnen we nu niet doen, maar de mensen komen toch wel en gaan op eigen verantwoording bij ons de polder in. Dat is vragen om ongelukken.”

Genieten
Koene denkt dat mensen echt niet thuis te houden zijn dit weekend. “Ik denk dat corona dit weekend gewoon even vergeten wordt. Mensen zijn het spuugzat om de hele dag maar thuis te zitten en naar corona te luisteren. Ze gaan nu genieten en hebben eindelijk wat anders aan hun hoofd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Adrenaline
Zodra er ijs ligt, slaat de schaatsgekte in Nederland toe en dat zorgt ervoor dat mensen nog wel eens te vroeg het ijs op gaan. Donderdag zag je dan ook een hoop mensen door het ijs zakken. Volgens ‘The iceman’ Wim Hof moet je dan vooral zorgen dat je niet in paniek raakt. “Als je door het ijs zakt, vult je lichaam zich gelijk met adrenaline. Daardoor voel je de kou eigenlijk niet en heb je de kracht om jezelf te redden.”

Kijk hier het hele gesprek met Jan Koene en Wim Hof terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen