Jetten: “U heeft boeren een klap in het gezicht gegeven”

Nog één dag voordat we naar de stembus gaan voor een nieuw Europees Parlement. Wat moet er gebeuren met het landbouwbeleid in Europa? En kan Nederland wel onder Europese regels uitkomen? BBB-leider Caroline van der Plas en D66-leider Rob Jetten zijn te gast bij Op1.

Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie, kijkt uit naar het einde van zijn ministerschap. In een recente uitspraak liet hij weten dat hij 20 of 26 juni in zijn agenda heeft staan als “Bevrijdingsdag”. Jetten ziet zijn toekomst in de Tweede Kamer als oppositieleider, waar hij de plannen van het kabinet kritisch wil beoordelen “Ik kijk er naar uit om vanuit de Tweede Kamer als oppositieleider de plannen van het kabinet te fileren”, aldus Jetten.

Klap in het gezicht

Een van de meest controversiële punten tussen Jetten en Van der Plas is het recente hoofdlijnenakkoord en de impact daarvan op de boeren. Jetten uitte scherpe kritiek op Van der Plas en haar partij. Hij stelt dat zij de boeren “een klap in het gezicht” heeft gegeven. ”Er lag 15 miljard klaar voor boeren. Dat heeft u nu eigenlijk van die boeren afgepakt in het hoofdlijnenakkoord. Daarmee hadden boeren kunnen stoppen, verplaatsen of innoveren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen