Bo Hanna werd als kind ontvoerd door zijn vader

Als 4-jarig kind werd hij samen met zijn broers ontvoerd door zijn vader naar Egypte. Hij hoorde dat zijn moeder niet meer leefde. Het had enorme impact op het leven van Bo Hanna en zijn broers. Eén van hen pleegde twee jaar geleden zelfmoord. Ruim 20 jaar na de ontvoering ging Bo op zoek naar antwoorden en schreef er een boek over. Bij Op1 vertelt hij over zijn verhaal.

Hij was pas vier jaar toen hij door zijn vader werd ontvoerd naar Egypte. Zestien jaar lang gingen Bo Hanna en zijn twee broers door het leven zonder hun moeder. Tot hij haar zelf ging zoeken en haar terugvond. Zijn ervaringen schreef hij op in een boek, om steun te geven aan de vele kinderen die dit ook overkomt.

Op een dag zei mijn vader: ‘ze is dood, houd erover op’

Bo werd samen met zijn broer door ‘baba’ opgehaald van de crèche in Stockholm. Om op vakantie te gaan naar Egypte, zo werd hem verteld. Hij nam afscheid van zijn moeder om na de vakantie weer thuis te komen. Maar dat gebeurde niet. Bo belandde in Egypte waar zijn vader een nieuw leven wilde beginnen. Herhaaldelijk vroeg Bo naar zijn moeder. Toen hij er op een dag wéér naar vroeg zei zijn vader: ‘ze is dood, houd erover op’. ‘’Hun huwelijk liep niet zo goed en hij wilde in Egypte opnieuw beginnen. Wij werden de dupe van hun strijd’’, vertelt de journalist.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Om steun te bieden aan de vele kinderen die dit ook is overkomen schreef hij het boek ‘Baba’. Niet om met de vinger te wijzen, noch om zijn vader als monster af te schilderen. Het boek is opgedragen aan zijn tweelingbroer Tony die uit het leven stapte, en alle kinderen wiens stemmen niet zijn gehoord. ‘’We horen nooit de verhalen van de kinderen zelf.’’

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen