Bert Wijbenga en Gerda Frankenhuis over mishandeling 10-jarig meisje in Vlaardingen

Instanties, buurtbewoners en zelfs wildvreemden: iedereen wist dat het mis was, maar er was niemand die ingreep. Totdat het vorige week gruwelijk mis ging. Een 10-jarig meisje uit Vlaardingen werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis en vecht nog altijd voor haar leven. Haar pleegouders zijn maandag aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hoe kon het zo ver komen? Telegraaf verslaggever Gerda Frankenhuis volgt de zaak op de voet en schuift vanavond aan samen met de burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga.

Onkruid wieden met een gebroken arm in de brandende zon, ernstig vermagerd en een kaal geschoren hoofd: het is een greep van de getuigenissen van mensen die het meisje hebben gezien. Als je er over leest, zou je willen dat het niet waar is. Er is ontzetting over de levensbedreigende mishandeling van een 10-jarig meisje in Vlaardingen. Ze ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Haar pleegouders zijn gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling. Ondanks de bezorgde meldingen van onder meer buurtbewoners bij verschillende instanties, kon dit drama niet worden voorkomen.

Verdriet en boosheid overheersen in Vlaardingen vertelt burgemeester van de stad, Bert Wijbenga. Het 10-jarige slachtoffer ligt nog altijd in uiterst zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. ‘’We vrezen dat het niet goed afloopt”, uit de burgemeester zijn zorgen.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De vraag rijst dan ook hoe dit drama zich heeft kunnen voltrekken, zonder dat er is ingegrepen. Telegraaf verslaggever Gerda Frankenhuis volgt de zaak op voet en ziet dat er zoveel instanties betrokken waren, dat niemand de eindverantwoordelijkheid nam. Momenteel zijn er zitten er meer dan 20 rechercheurs op de zaak om te zorgen dat de onderste steen boven komt, verzekert burgemeester Wijbenga.

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen