Donkere wolken boven Arnhem: bestaat Vitesse volgend jaar nog?

Er hangen nog altijd donkere wolken boven Arnhem. Want bestaat Vitesse volgend seizoen nog wel? De club kampt nog altijd met een schuld van 19 miljoen euro, en heeft nog geen nieuwe geldschieter gevonden. We bespreken de situatie van de noodlijdende club met clubicoon Theo Janssen en Marcel van Roosmalen.

Vitesse, de 132 jaar oude voetbalclub uit Arnhem, is onlangs gedegradeerd, maar dat is momenteel niet de grootste zorg voor de fans. De club staat er financieel zo slecht voor dat het de vraag is of Vitesse volgend seizoen nog wel bestaat. Met een schuld van 19 miljoen euro en slechts twee weken om deze te dekken, is de toekomst van de club uiterst onzeker.

Financiële Crisis en Dreigend Faillissement

Twee jaar geleden speelde Vitesse nog Europees voetbal, maar nu dreigt de club te verdwijnen. De afgelopen jaren hebben verkeerde keuzes en tegenslagen geleid tot een aanzienlijke schuld. Ondanks de inspanningen van supporters en bekende Arnhemmers, zoals Marcel van Roosmalen en Theo Jansen, blijft de financiële situatie precair.

Marcel van Roosmalen, een geboren en getogen Arnhemmer, verwoordt de gevoelens van veel fans: “De Arnhemse bevolking heeft zich van zijn beste kant laten zien, maar het bedrijfsleven laat het afweten tot nu toe.” De betrokkenheid van de lokale gemeenschap is groot, maar zonder de steun van grotere investeerders lijkt redding ver weg.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De Zoektocht naar een Geldschieter

Het vinden van een nieuwe geldschieter is cruciaal voor het voortbestaan van Vitesse. Hoewel er gesprekken gaande zijn, heeft zich tot op heden nog geen definitieve investeerder aangediend. Dit is een race tegen de klok, want naast het aflossen van de schuld moet de club ook voldoen aan de eisen van de licentiecommissie om volgend seizoen überhaupt een licentie te krijgen.

Kijk hier het hele gesprek over de toekomst van Vitesse met Theo Janssen en Marcel van Roosmalen terug.

Vergelijkbare artikelen