Jimmy Dijk maakte het Wilders lastig in debat

Of het nu Mark Rutte, Dilan Yesilgöz of Wopke Hoekstra was, vrijwel alle regeringsleiders hadden het jarenlang zwaar met sluwe oppositieleider Geert Wilders. Maar hoe gaan Kamerleden met hem om nu de PVV-leider zelf in het centrum van de macht zit. SP-leider Jimmy Dijk wist het hem in het debat gisteren als een van de weinigen moeilijk te maken en geeft bij Op1 speltips hoe om te gaan met de nieuwe Wilders. 

In de veranderende politieke arena van Nederland, waar Geert Wilders van de PVV nu zelf in het centrum van de macht staat, blijkt SP-leider Jimmy Dijk een van de weinige oppositieleden die de nieuwe Wilders effectief weet uit te dagen. Tijdens een recent debat wist Dijk Wilders in het nauw te drijven, iets wat niet veel politici voor hem is gelukt.

Lastig over de inhoud

Geert Wilders, jarenlang de sluwe oppositieleider die menig regeringsleider hoofdbrekens bezorgde, moet nu zelf een regering vormen. Dat betekent ook dat de oppositie hem het vuur aan de schenen zal leggen. Zo ook in het debat over het hoofdlijnenakkoord van woensdag. SP-leider Jimmy Dijk liet zien dat hij niet terugdeinst voor de uitdaging. Tijdens een debat wist Dijk enkele zwakke plekken bloot te leggen. “Het viel me op dat hij het op een aantal momenten wat lastiger had. Hoe meer je het over de inhoud hebt, hoe moeilijker het wordt,” aldus Dijk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jimmy Dijk terug.

Vergelijkbare artikelen