Hoe gaat het met de VVD nu Rutte het torentje definitief gaat verlaten?

Hoe gaat het met de VVD nu Rutte het torentje definitief gaat verlaten? Aan leider Dilan Yeşilgöz de taak om op het partijcongres van morgen de koppen dezelfde kant op te krijgen nu de partij voor een samenwerking met de PVV staat. Gaat haar dat lukken? NRC-journalist Petra de Koning volgt Mark Rutte en de VVD al jarenlang op de voet en weet precies wat er speelt.

Waar Mark Rutte gaat, gaat Petra de Koning. Als journalistieke schaduw van de demissionair premier voor NRC Handelsblad, ziet zij alles wat er in en rond het Torentje gebeurt. Met een scherp oog en een scherpzinnige pen volgt ze de man die twaalf jaar lang het gezicht van de VVD was. Nu Rutte het Torentje gaat verlaten, rijst de vraag: hoe gaat het verder met de VVD?

De erfenis van Rutte

Mark Rutte heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de VVD. Zijn leiderschap stond symbool voor stabiliteit, al liep dat de laatste jaren wat deukjes op. Rutte wist de VVD jarenlang aan de macht te houden, mede door zijn vermogen om samenwerkingen aan te gaan, zelfs met partijen die ideologisch ver van de VVD afstonden.

Petra de Koning, die Rutte nauwlettend heeft gevolgd, benadrukt dat hij zijn partij nooit publiekelijk zal afvallen. “Rutte zal nooit de VVD afvallen. Hij zal nooit zeggen dat hij twijfels heeft, bijvoorbeeld over de samenwerking met de PVV.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Petra de Koning terug.

Vergelijkbare artikelen