Eeneiige tweelingbroers Peter en Erik wisten zeventien jaar lang niet van elkaars bestaan

Zeventien jaar lang kenden ze elkaar niet. Eeneiige tweelingbroers Peter en Erik werden direct na hun geboorte gescheiden en wisten niets van elkaars bestaan. Pas wanneer Peter jaren later voor Erik wordt aangezien, komt de waarheid naar boven: ze zijn broers. De nieuwe documentaire ‘Peter en Erik’ vertelt hun verhaal. Waarom zijn ze van elkaar gescheiden? Woensdag schuiven ze samen aan bij Op1.

Hun verhaal lijkt op dat in de film ‘Three Identical Strangers’: tweelingbroers Peter & Erik werden direct na hun geboorte gescheiden en wisten niet van elkaars bestaan. Het lot bracht ze na 17 jaar samen. ‘’Ik ben ervan overtuigd dat het een experiment was”, zegt Erik.

Peter: ”Als je het sec bekijkt kun je zeggen dat er geen resultaten en geen onderzoek zijn, dus hoezo experiment? Maar als je een tweeling uit elkaar haalt is het toch per definitie een experiment? Het is met voorbedachte rade, want iemand heeft er uiteindelijk over nagedacht en een commissie overtuigd om het zo te doen. En uiteindelijk is het ook zo gebeurd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen