Erik van Muiswinkel, Nol Havens en Stephanie Struijk over Annie M.G. Schmidt-week

Jip en Janneke, Floddertje, Pluk van de Petteflet of aanstekelijke liedjes als Dikkertje Dap: generaties zijn opgegroeid met Annie M.G. Schmidt. Bij Op1 vieren we de Annie M.G. Schmidt-week met cabaretier Erik van Muiswinkel, zanger Nol Havens en singer-songwriter Stephanie Struijk. Zij staan dit jaar op de planken met een speciale “Zing mee met Annie M.G.”-show en gaven vast een voorproefje van en heruitgave van Dikkertje Dap.

Al meer dan 70 jaar groeien generaties kinderen op met de liedjes en verhalen van de bekendste kinderboekenschrijfster van Nederland. De liedjes van Annie M.G. Schmidt brengen velen terug naar hun jeugd en nog altijd worden haar verhalen door ouders en grootouders voorgelezen.

Ook door cabaretier Erik van Muiswinkel wordt nog altijd voorgelezen uit het rijke repertoire van de beroemde schrijfster en dichteres. “Ze is een van de weinigen van de oude generatie die tijdloos blijft. Haar humor blijft.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Zanger Nol Havens had de eer om Annie M.G. Schmidt ooit te ontmoeten. De zanger zong haar liedjes in Sesamstraat, zonder medeweten van Annie M.G. Schmidt zelf. Zodoende kreeg hij ooit een telefoontje van de schrijfster. Samen met singer-songwriter Stephanie Struijk bracht hij bij Op1 de heruitgave van Dikkertje Dap ten gehore.

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen