Harm Riepema en Jan Koesveld brengen gesneuvelde Oekraïense soldaten naar hun laatste rustplaats

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak konden ze niet langer thuis toekijken en niets doen. Harm Riepema en Jan Koesveld lieten alles achter en vertrokken naar het front, om daar gesneuvelde soldaten te vervoeren naar hun laatste rustplaats. Wat betekent het om dit werk te doen? En hoe is het vol te houden? Jan is net terug van het front en is te gast bij Op1 samen met Harm, die het liefst niet meer weg wil uit Oekraïne.

De Oekraïense vraag om hulp wordt steeds urgenter: 2 mannen trokken zich die vraag heel persoonlijk aan en verlieten
huis en haard om in Oekraïne gesneuvelde soldaten van het front weg te halen.

Het is een moedige beslissing: je baan opzeggen om naar Oekraïne te gaan. Harm Riepema en Jan Koesveld voelden de dringende oproep om te helpen bij het vervoer van gesneuvelde soldaten in het door oorlog verscheurde land. Terwijl de Russische troepen bezig zijn met een grondoffensief in de Oekraïense regio Charkov, nemen deze twee mannen de moeilijke taak op zich om gesneuvelde Oekraïense soldaten naar hun laatste rustplaats te brengen.

Ook voor onze vrijheid

Harm Riepema, die zijn vaste baan opgaf, en Jan Koesveld, die hetzelfde deed, voelen een diepe verantwoordelijkheid en eer in hun werk. “Het is een last, maar ook een eer. Het zijn gesneuvelde helden, die ook voor onze vrijheid hebben gevochten,” aldus Riepema. Voor hen is het geen gewone vrijwilligerswerk; het is een manier om respect te betuigen aan degenen die hun leven hebben gegeven in de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Harm Riepema en Jan Koesveld terug.

 

Vergelijkbare artikelen