Joost Klein door naar de finale: ”Er is geen groter feest dan met Nederland tijdens dit Songfestival”

Donderdagavond staat onze uitzending volledig in het teken van het Songfestival! Hoe brengt Joost Klein het er vanaf in de tweede halve finale? Direct na de uitslag de nabeschouwing in Op1 met Henkjan Smits, Carolina Dijkhuizen, Rob Jetten, Sipke Jan Bousema, Barrie Stevens en April Darby.

Joost Klein is door naar de finale! De eerste reacties aan de Op1-tafel zijn laaiend enthousiast. Sipke Jan Bousema: ”Heerlijk! Ik kreeg kippenvel. Het begon fantastisch. Je dacht: wat gebeurt hier? Hij heeft het toch klein gehouden, maar wel heel goed en afwisselend. Er gebeurt van alles. Er is geen groter feest dan met Nederland tijdens dit Songfestival.”

Rob Jetten: ”Hij stond echt te genieten. Hij vindt van jongs af aan het Songfestival al helemaal fantastisch. Toen heeft hij een heel mooi nummer geschreven, met die boodschap van zijn ouders. Met dat persoonlijke op het einde. Maar het was vooral een heel groot feest. Die zaal ging helemaal los. Iedereen zong mee.”

Henkjan Smits: ”Die zaal maakte het wel. Op een gegeven moment hield hij gewoon op met zingen. Het was wel feest.”

April Darby: ”Het nummer leent zich er natuurlijk ook voor. Hij vraagt letterlijk om reactie van het publiek in zijn nummer. Dan gaat natuurlijk al iedereen helemaal uit zijn dak. In die zin zit het perfect in elkaar. Ik heb het idee dat het heel erg leeft als je het publiek ziet. Niemand ging zo los, als bij Joost Klein.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Indrukwekkende marketingcampagne

De opmars van Joost Klein begon een jaar geleden op TikTok en inmiddels heeft hij bijna 30 miljoen likes. Deskundigen zijn onder de indruk van zijn marketingcampagne. ”Maar hoe goed je marketing ook is, je moet het wel laten zien daar op dat podium”, zegt Carolina Dijkhuizen. ”En dat is wat hem zo goed maakt. Los van hoe briljant hij is in zichzelf in de markt zetten, is hij ook gewoon echt een hele goede performer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier de hele uitzending terug. 

Vergelijkbare artikelen