Robbert Dijkgraaf: ”Dit is totaal onacceptabel”

Op verschillende Nederlandse universiteiten waren deze week pro-Palestina demonstraties. Universiteiten zoeken naar een adequate aanpak. Het UvA-bestuur wil dat de bezetting door demonstranten stopt. Hoe kunnen universiteiten hier het beste mee omgaan? We vragen het aan minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf.

Het was gisteren nog lang onrustig in Amsterdam door pro-Palestina-demonstranten. De ME voerde charges uit op het Rokin in de stad. Eerder op de dag veegde de ME bezette universiteitsgebouwen leeg. “Als je dit soort beelden ziet, kijk je daar met afschuw naar”, zegt minister Robbert Dijkgraaf.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen