Het uur van de waarheid in de formatie

Het blijft onverminderd spannend rondom de formatiegesprekken. Komen ze eruit? En wie wil premier worden van een rechts kabinet met Wilders als leider van de grootste partij in de Kamer? We bespreken het met oud politiek leider van de VVD Ed Nijpels, politicoloog Julia Wouters en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Het was de bedoeling dat de vier partijen er voor het Hemelvaartweekend uit zouden zijn. En dat is niet gelukt. Ze gaan vanaf vrijdag weer volop door met praten. Robbert Dijkgraaf is in ieder geval niet beschikbaar als minister in een kabinet als de vier formerende partijen eruit komen. “Ik ga niet in zo’n extreem rechts kabinet zitten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen