De onbekende sluipmoordenaar: sepsis

Het is een sluipmoordenaar en toch relatief onbekend: sepsis. Jaarlijks overlijden 10.000 mensen aan de ziekte die voorheen bekend stond als bloedvergiftiging. Idelette Nutma en oud PvdD-Kamerlid Leonie Vestering overleefden sepsis ternauwernood. Samen met IC-arts en onderzoeker Peter Pickkers schuiven ze aan bij Op1 en vragen ze aandacht voor de grillige ziekte.

Het kost elk jaar 10.000 mensen het leven: sepsis. En als je het overleeft, zijn de gevolgen groot en kunnen klachten jaren voortduren. Toch zijn artsen nog steeds niet alert op de symptomen. IC-arts en onderzoeker Peter Pickkers weet dat het levensgevaarlijk is. “Het is een ziekte waar de tijd heel belangrijk is. De uren tellen in het begin.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voor vragen of patiëntcontact kun je hier terecht: https://www.sepsis-en-daarna.nl/

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen