Sander van Hoorn over de zorgwekkende situatie in Rafah

Even leek er hoop; Hamas was plots bereid tot een staakt-het-vuren. Maar met de inname door Israëlische troepen van de grensovergang Kerem Shalim bij Rafah lijkt alle hoop op een diplomatieke oplossing voor Gaza weer uit zicht te raken. NOS-verslaggever Sander van Hoorn was recent nog bij de grenspost en zag hoe cruciaal deze is voor de invoer van humanitaire hulpgoederen. Is er sprake van een nieuwe escalatie of is het staakt-het-vuren nog steeds binnen bereik, zoals gister nog werd gedacht?

Gisteren hoorden we opeens over een mogelijk staakt-het-vuren, vervolgens leek alle hoop weer vervlogen toen Israëlische tanks de grensovergang tussen Rafah en Egypte aan de Palestijnse kant innamen.

Volgens NOS-verslaggever Sander van Hoorn spelen de Israëlische regering en Hamas een cynisch spel voor het eigen overleven. De rest is daaraan ondergeschikt en dienden: ‘’Ik zie dit niet zo 1,2,3 goed komen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen