Sven Kockelmann richt zich direct tot Geert Wilders

Op de dag van de persvrijheid komt presentator Sven Kockelmann met een oproep aan Geert Wilders. Na talloze afgeslagen uitnodigingen aan het adres van de PVV, richt de presentator zich direct tot Wilders: ‘’Wij nodigen regelmatig PVV-leider Geert Wilders uit, maar hij komt nooit. Wij leven in een rechtsstaat. Daarin is het vrij gebruikelijk om tekst en uitleg te geven in traditionele media en vragen te beantwoorden over de keuzes die u maakt in de Tweede Kamer.”

De leider van de grootste partij in de Tweede Kamer maakt er geen geheim van weinig op te hebben met traditionele media. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mediaoptredens van Limburgse politicus schaars zijn.  Om te communiceren met zijn achterban, grijpt Wilders meer dan eens naar sociale media, bij voorkeur X (voorheen Twitter). Zo liet hij onlangs middels een tweet op laatstgenoemd platform weten, dat zijn tweets het afgelopen jaar meer dan een half miljard keer bekeken zijn. ‘Bye bye traditionele media’, besloot de politicus.

Ook in de Tweede Kamer heeft de partij van Wilders de publieke oproep meermaals scherp bekritiseerd. De publieke omroep werd door een PVV-Kamerlid weggezet als ‘een nutteloos ding’.

Rechtstaat

Dit alles blijft niet zonder gevolgen. Op de dag van de persvrijheid richt Sven Kockelmann zich direct tot Geert Wilders: ‘’Ik weet dat Wilders vaak naar deze uitzending kijkt, misschien nu ook wel”, begint de presentator.

‘’Wij nodigen regelmatig PVV-leider Geert Wilders uit, maar hij komt nooit. Wij leven in een rechtsstaat. Daarin is het vrij gebruikelijk om tekst en uitleg te geven in traditionele media en vragen te beantwoorden over de keuzes die u maakt in de Tweede Kamer. Wij laten deze lege stoel staan, totdat u komt. U bent van harte welkom om tekst en uitleg te geven over de keuzes die u maakt in de Tweede Kamer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen