Een datingapp speciaal voor agrarische jongeren

Boer zoekt vrouw, maar dan op je telefoon. Een datingapp om agrarische jongeren aan een date te helpen, blijkt een schot in roos. De app is mateloos populair op het platteland en hielp al meerdere boeren en boerinnen aan een relatie. Wat maakt de app zo’n succes? Oprichter van de app Rienck Waalkens schuift vertelt het bij Op1.

Boer zoekt Vrouw kennen we, maar nu is er ook datingapp voor boeren. Wat begon als een grap op Instagram, is inmiddels uitgegroeid tot een app met duizenden gebruikers. Volgens de oprichter van de app Rienck Waalkens begon het vier jaar geleden met een Instagram-account onder vrienden. Via dit account werden oproepen geplaatst om vrienden aan een date te helpen. Inzendingen van onbekenden volgen, en al gauw ontstond er een ellenlange wachtrij. “We zijn op Instagram begonnen en daar kwamen al stelletjes uit voort. Dat gaf zo’n goed gevoel”, vertelt de bedenker Rienck Waalkens.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Daten op het platteland

Er bleek een enorm animo onder agrarische jongeren voor een plek om gelijkgestemden te vinden. Voor mensen in de stad is dat wellicht moeilijk voor te stellen. ”Op het platteland kom je minder mensen tegen. Al helemaal niet van je eigen leeftijd”, legt mede-initiatiefnemer Scott van der Vlugt uit.

De app is inmiddels enkele weken beschikbaar. Het uiteindelijk doel? ”Uiteindelijk hebben we onze app gebouwd om onszelf eruit te werken. We gaan voor de matches”, besluit mede-oprichter Gijs Staats.

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen