”Herdenk en herinner, juist nu”

De herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog moeten levend blijven. Maar hoe herdenk je in een samenleving waar de spanning steeds hoger oploopt? Maarten van Ooijen is verantwoordelijk voor de nazorg van nabestaanden doet een oproep: herdenk en herinner juist nu. De demissionair staatssecretaris vertelt waarom we juist in deze tijd respect moeten blijven betuigen.

Herdenk en herinner juist nu, is de boodschap van demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen. Twee minuten stilte en doden herdenken in een land waar iedereen tegen elkaar schreeuwt. Van Ooijen vraagt zich hardop af of dit in de huidige tijd nog kan. ”Kunnen we die twee, bijna sacrale, minuten stilte nog in acht nemen? Ik hoop het.” De demissionair staatssecretaris doet een oproep: “Ik wil echt mensen oproepen om de herdenking niet te verstoren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Emeritus hoogleraar kindergeneeskunde Hugo Heymans is het met de staatssecretaris eens, en benadrukt het belang van herdenken. “De geschiedenis herhaalt zich niet, mensen herhalen de geschiedenis”, zegt hij.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen